Benkeplater 1

Benkeplater

Benkeplaten er blant de mest synlige og brukte elementene på kjøkkenet. Der noen foretrekker lunt, rustikt tre, drømmer andre om naturstein. Nettopp fordi vi foretrekker ulike løsninger, gir vi deg et stort og fleksibelt utvalg av materialer, design og priser. Totalt tilbyr vi over 150 benkeplater som kan leveres etter mål, i tykkelser fra 12 til 76 millimeter og priser som passer de fleste lommebøker og ambisjoner. Her ser du noen av de mest populære.

Kaleidscope
Summit
Altitude
Morning Mist
Nordic 1
Torrent

Avonite

Sømløst, formbart og fleksibelt: Avonite er et vidundermateriale som består av to tredjedeler mineraler og en tredjedel akryl. Før herding har det en mykhet som gjør det mulig å skreddersy spektakulære former. Hva med en oppvaskkum som ikke er montert i benkeplaten, men i stedet er støpt inn som en del av formen? Og hva om benkeplaten fortsetter oppover veggen for å beskytte mot sprut og søl, eller ned mot gulvet i en sømløs bue? Avonite-benkeplater er også svært hygieniske og enkle å rengjøre. Med installasjon utført av en fagmann er du dessuten garantert et sluttresultat som står i stil med kvaliteten på materialet.

Hvitoljet bambus 1
Naturoljet bambus

Bambus

Bambusbenkeplater har et moderne snitt og er blant de mest bærekraftige materialene du kan velge. Ingen planter i verden vokser raskere enn bambus - en meter i døgnet i enkelte tilfeller, helt uten kunstgjødsel og kjemikalier. Bambus gir kjøkkenet et lunt og glødende særpreg. De levende nyansene minner om heltre, samtidig som materialet har egenskaper som gir deg helt andre fordeler. Bambus har nemlig en hard og slitesterk overflate som er enkel å rengjøre og vedlikeholde. Disse benkeplatene tåler mye røff behandling uten å få stygge merker.

Kelya 1
Strato
Domoos 1
Entzo
Aura
Trilium

Dekton

Hva må til for å skape markedets mest ripefrie og robuste benkeplate? I Dekton er naturmaterialer som sand og leire varmebehandlet under ekstremt høye temperaturer. Denne herdingen gir en keramisk og kompakt benkeplate med levende naturmønstre som tåler de fleste utfordringer, som sollys og kraftige vaskemidler. Dekton er blant de mest ripebestandige overflatene på markedet og krever lite vedlikehold.

Amerikansk valnøtt
Hvit eik
Oljet eik

Heltre

Å velge heltre er å velge det unike, med alle de særegne fargenyansene og mønstrene som du forventer av et naturmateriale. Det finnes forskjellige tykkelser, tresorter og hardhetsgrader, men alle er levende materialer som gjengjelder kjærligheten du legger i dem. Heltre kan nemlig endre form etter luftfuktigheten, men regel­messig vedlikehold med olje forsegler porene i overflaten og forhindrer dette. Fargeforskjeller mellom staver i benkeplater vil også jevnes ut etter hvert som sollyset setter sitt preg på dem.

Horn

Artikkel

HORN – Bærekraftig lidenskap

Grunnverdien hos HORN er at det skal være mulig for alle mennesker å ta bærekraftige valg. Derfor lager de benkeplater som utfordrer den etablerte bransjestandarden – og samtidig bidrar til mer miljøvennlig produksjon.

Black 1
Carrera Marble
Metallic Brown 1
Chalk White
Nero Portoro Marble
Oriental Stone

Kompaktlaminat

Hvis du ønsker et mer raffinert snitt, er det mulig å få en tynnere laminatplate som likevel er svært slitesterk. I likhet med vanlig laminat er kompaktlaminat et praktisk og hygienisk valg, hvor du kan velge mellom ulike mønstre, farger og overflater.

Calacatta Gold
Coral Clay
Eternal Serena
Lagoon
Marquina
Soapstone

Kvartskompositt

Med en benkeplate i kvarts får du et av verdens hardeste mineraler inn på kjøkkenet. Med rundt fem prosent harpiks og fargepigmenter blandet inn har benkeplatene en jevnere farge og struktur enn det som er vanlig med naturstein. Den glatte overflaten gjør vedlikeholdet enkelt - det holder vanligvis med en våt klut. Flekker, som kan være en utfordring med mer porøse naturmaterialer, får sjelden satt seg. Vær likevel forsiktig med mat som avgir store mengder farge.

Black Super Matt
Grey Pieta Marble
Industrial Concrete 2
Mid Grey Matt
White Marble
Ragged Oak 2

Laminat

Billig, solid, men kanskje også litt traust - slik pleide vi å tenke på laminat. Men noe har endret seg. Bedre produksjonsmetoder gjør at laminat nå nærmer seg uttrykket til de mer eksklusive overflatene til materialer som stein og massivt tre - samtidig som det er enkelt å vedlikeholde. Laminat er fremdeles blant de billigste alternativene, men valget av materiale handler mest om å få en pen benkeplate som er tilpasset livet i alt sitt mangfold.

Charcoal
Conifer
Linoleum Burgundy
Nero
Pewter
Smokey blue

Linoleum

Linoleum er et mykt og kostnadseffektivt naturmateriale og gir benkeplater som er enkle å rengjøre. Det lages av harpiks, linolje og impregnert filtpapir og limes på en to til fire centimeter tykk sponplate. Linoleum kan være følsomt for væsker og varme, og vi anbefaler å bruke skjærefjøl for å unngå riper. Takket være den myke overflaten kan mindre riper forsvinne av seg selv, ved at de nærmest smelter inn i materialet igjen over tid. Når det er på tide å skifte ut benkeplaten, kan du gjøre det med god samvittighet. Linoleum er ikke skadelig for naturen, siden det er laget av organisk nedbrytbare materialer.

Bohus Grey
Cambrian
tajmahal
White Macubas
Indian Black

Naturstein

Granitt er naturkreftenes eget materiale. Millioner av år med trykk og vulkanutbrudd har smeltet sammen mineraler som kvarts, feltspat og muskovitt. Granitten er uberørt av menneskehender frem til den hugges ut i store plater, som bearbeides til benkeplater med unike mønstre og farger som forteller historien om planeten vi bor på, og kreftene som formet den. Det daglige vedlikeholdet kan gjøres med en våt klut, men det er viktig å huske at dette er et porøst naturmateriale. Omsorgsfull påføring av steinolje fra tid til annen reduserer risikoen for flekker. Vi leverer 14 forskjellige typer naturstein. Fire av dem er fra Sensa by Cosentino og fås ferdig impregnert og med femten års garanti.

Consentino

Artikkel

Cosentino –Verdensledende innen naturstein

Fokus på bærekraft, helse, sikkerhet og et sunt arbeidsmiljø: Dette er noen av grunnene til at vi har valgt å innlede et samarbeid med benkeplateprodusenten Cosentino.

Book tegnetime

Gratis tegnetime